Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.18 juli 2017

Klein glidkruid


Niet ver van de weg die een wat moerassige en venige zône doorkruist groeit het Klein glidkruid (Scutellaria minor). Deze heeft water en zure grond nodig en hier zijn allebei aanwezig. In de Périgord is dit soort habitat niet erg algemeen, maar in de open gedeelten van het bosgebied de Bessède komt het wel voor. De flora is hier bijzonder rijk, en anders dan op het veel drogere Jura- en Maastricht-krijt dat algemeen is in de Périgord.

Op de kelk van de bloemen van Klein glidkruid zit een vreemde bobbel, goed te zien op de foto. De bloemen zijn bleekroze, gestippeld met paarse honingmerken.