Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.31 oktober 2014

Bergsteentijm


Twee of drie jaar geleden zijn er haagbeuken in dit bos gekapt. De Adelaarsvarens zijn gebleven en op de plaats van de bomen groeit nu een geurend tapijt van paarse bloemen.


Ondanks zijn naam houdt Bergsteentijm (Calamintha menthifolia) vooral van bosranden waar een beetje meer licht is dan onder de bomen. Hij heeft een aangename geur die doet denken aan munt.


Ook de blaadjes lijken op die van sommige muntsoorten. Hier probeert een jonge wants zich te verstoppen onder een ervan. 

Deze warme en zonnige herfst gaat de Bergsteentijm almaar door met het maken van nieuwe bloemetjes.