Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.21 oktober 2014

Liggend bergvlas


Een piepklein plantje is verstopt tussen het korte droge gras. Het Liggend bergvlas (Thesium humifusum) is maar een paar centimeters groot en bijna onzichtbaar behalve voor een paar miniatuurbloemetjes als kleine witte sterren.

Met goed zoeken tussen de warboel van grasjes en mos is de penwortel te vinden van waaruit de takjes  zich uitspreiden. Deze takjes en ook de blaadjes zijn een beetje dikkig zoals bij vetplanten, maar om dàt te zien heb je bijna een loep nodig.