Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.11 juli 2013

Slangenkruid


Een braakliggende akker vol kleur. Het blauw zijn grote groepen Slangenkruid (Echium vulgare). Een 'onkruid' dat bijna overal groeit, op braakliggend land, stortplaatsen, wegbermen, zelfs in de groentetuin.


Als het mooie zomerweer zich ontwikkeld tot een periode van droogte gaat het Slangenkruid niet dood maar blijft bloeien. Het is geen probleem om een paar takken te plukken voor in een vaas, daar blijven ze prima goed.

Zoals de naam al zegt zijn bij de planten van de Ruwbladigenfamilie de bladeren en stengels ruw behaard. Het slangenkruid heeft roodachtige harde haren.