Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.17 juli 2013

Knikkende distel


Dit jaar zijn graslanden en braakliggende akkers prachtig! Veel wilde planten hebben de overvloedige regen in mei en juni erg gewaardeerd en zijn in grote getale aanwezig, en vaak veel groter dan normaal. Zo ook deze Knikkende distels (Carduus nutans), gefotografeerd in een schrale akker die al twee jaar braak ligt.


De prikkelige bladeren zijn aan de onderkant bedekt met een spinnewebachtig weefsel, en tussen de grote stekels van het bloemhoofdje zitten ook spinneweb-draden.