Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.31 mei 2013

Vliegenorchis


Nog een plant die opgaat in zijn oimgeving. De Vliegenorchis (Ophrys insectifera) is een orchidee met kleine bruine bloempjes die vaak onopgemerkt blijft. Hij groeit in open bos op arme droge grond, op een open plek tussen de eiken en jeneverbessen.


Desondanks weten sommige insecten hem te vinden. De bloemen lijken op vliegen of bijen, zelfds de antennes ontbreken niet. En ze verspreiden geuren die lijken op de feromonen van bepaalde bijen.