Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.31 mei 2013

'Rondzadige lathyrus'


De heftige regen van deze meimaand heeft het gras laten groeien. De 'Rondzadige lathyrus' (Lathyrus sphaericus, geen Nederlandse naam gevonden) is nog beter dan gewoonlijk verstopt tussen de hoge halmen. Ondanks de fluo-oranje kleur van de kleine bloemen moet je zoeken om de plant te vinden, hij is klein en de langgerekte twijgen en bladeren maken dat hij niet opvalt in de omringende vegetatie.De 'Rondzadige lathyrus' groeit in kalkrijk grasland waar de boer niet al te veel kunstmest heeft gestrooid, en ook wel in verlaten landjes.