Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.11 juni 2009

Veldsalie

Veldsalie (Salvia pratensis) is het niet het soort salie dat geschikt is om gerechten mee op smaak te brengen, hij heeft bijna geen geur. Het bloeiseizoen is nu bijna over, de laatste bloeiende takken worden binnenkort gemaaid samen met het gras in de hooilanden waar ze groeien.

Deze Rode Roofwants (Rhinocoris iracundus) ligt tussen bloemen op de loer, en zuigt vervolgens de gevangen prooi, een ander insect, leeg met zijn lange zuigmond.

Hij lijkt de voorkeur te geven aan Veldsalie. Waarom? Niet omdat zijn helderrode kleur zo mooi afsteekt tegen het diepblauw van de bloem. Ook niet omdat er meer insecten in de Veldsalie zitten, want dat lijkt niet zo te zijn. Waarom dan wel?