Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.1 juni 2009

Drie grassen

De meeste grassen bloeien maar een paar dagen. Vandaag is het moeilijk om ook maar een enkele bloeiende pluim te vinden, maar een week geleden waren deze wuivende gele helmknoppen van de Bergdravik (Bromopsis erecta) overal te zien.

Wie de Bevertjes (Briza media) in bloei wil zien moet ook bijna een jaar wachten. Hier heeft een jonge sprinkhaan een rustplek gevonden tussen de aartjes.

Maar de Goudhaver (Trisetum flavescens) staat in volle bloei. De fijne pluimen zijn nu meer zilver dan goud.

In dit grasland deed gisteravond de ondergaande zon de kleuren van de drie grassen goede uitkomen. Paars-roze voor de Bevertjes, geel voor de Bergdravik, met daardoorheen de wittige pluimen van de Goudhaver.