Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.24 mei 2019

Veldkruidkers


In een graanakker houdt een klein plantje zich stijf rechtop in de eerste zonnestralen.

Veldkruidkers (Lepidium campestre) is een plant uit de Kruisbloemenfamilie die te vinden is in akkers, weiden en ruige plaatsen op arme droge, bij voorkeur kalkrijke, grond. Kleine exemplaren zijn recht en verticaal, grotere hebben vertakkingen die de plant op een kandelaar doen lijken.

De bloemen stellen niet veel voor. Ze zijn klein, vier kroonblaadjes die een ronde vrucht omgeven die snel groter wordt dan de bloem zelf.

De vruchten, hauwen, zijn kort gevleugeld en hebben een kleine indeuking aan de top.