Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.26 januari 2018

Sneeuwklokjes


Het regent het regent het regent en het houdt maar niet op, de grond is verzadigd van water, de beek stroomt over en de Sneeuwklokjes (Galanthus nivalis) doen niets anders dan bloeien, alsof het doodnormaal is op het water te drijven.


Misschien is het ook wel doodnormaal, dit beekje stroomt bijna ieder jaar over en de Sneeuwklokjes gaan gewoon door met uitbundig bloeien.