Welkom bij Plantenwandeling !


De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord.

Wilt u meer weten? Klik op Betreft plantenwandelingen en Agenda rechts op deze pagina.


Veel plezier !
18 juni 2017

Kalkwalstro


Kalkwalstro (Galium pumilum) is niet groot. De dunne takken gaan alle kanten uit en vermengen zich met de omringende vegetatie. De kleine bloempjes in de vorm van een kruis zijn lichtend wit, dermate wit dat je ze wel moet zien.


Kalwalstro houdt van schrale en, de naam zegt het al, kalkrijke grond, en van veel licht. In een weelderig grasland is hij niet te vinden.
Hij is een echte Walstro met de kenmerken van de Walstrofamilie waar hij toe behoort. Een krans van smalle puntige bladeren op elke knoop, kleine bloempjes in de vorm van een vierpuntige ster in een losjes samengestelde tros, soepele takken die zich buigen naar de omgeving.

Hij begint te bloeien in mei en houdt pas op als de droogte van de zomer doorzet, dus we kunnen nog een paar weken van hem genieten.