Welkom bij Plantenwandeling !


De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord.

Wilt u meer weten? Klik op Betreft plantenwandelingen en Agenda rechts op deze pagina.


Veel plezier !
2 mei 2017

Gele dovenetel

Lamier jaune


Deze foto is aan het eind van de winter genomen. Ja, de sneeuwklokjes waren nog in bloei. En een paar roodachtige blaadjes draaiden zich in elegante bochten.

Wat is er van die blaadjes geworden?


Ziehier!


Ze vrolijken een wat somber bos op. De Gele dovenetel (Lamium galeobdolon subs. montanum) heeft veel nieuwe groene spruiten geproduceerd en nu is hij in volle bloei. Hij houdt van humusrijke grond, zoals hier onder de haagbeuken in dit beboste dal niet ver van een beekje. Als hij de goede omstandigheden vindt kan hij een groot deel van de bodem bedekken met zijn kruipende uitlopers. 


De bloemen in kransen zijn geel, de bovenlip wat bleker dan de donkerder geel gevlekte onderlip.