Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.10 oktober 2015

Smalle raai


Naast de Franse ogentroost groeit een paarse bloem.Er zijn er zelfs heel veel, en ze vallen op. Smalle raai (Galeopsis angustifolia) is ook een akkerplant.

Hij bloeit na de oogst tussen de afgeknipte halmen, en de bloei kan duren tot het gaat vriezen. Tenminste, als de boer niet ploegt voor die tijd.Van dichtbij gezien is het een mooi klein bloempje.