Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.3 februari 2015

Dwerggras


Een piepklein grasje, het Dwerggras (Mibora minima), is al in bloei.


Deze eerste exemplaren die bloeien zijn niet meer dan twee of drie centimeter hoog. Om dat te compenseren zijn ze met een heleboel, duizenden Dwerggrasjes groeien in dit afgeoogste maisveld. In een klap komt er een groen waas over de grijze aarde.Over een paar weken groeien hier reusachtige pollen van wel vijftien centimeter hoog. Een massa witte meeldraden komt uit de roestrode aartjes. Na de bloei zal de akker rood lijken door al die duizenden aartjes. En daarna is het afgelopen, het Dwerggras gaat dood voor de zomer begint.