Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.21 januari 2015

Pastinaak


Een beetje nachtvorst, en alles wordt anders.Dode bloeischermen van de pastinaak (Pastinaca sativa) met nog wat zaad. Een vaste plant die meer dan een meter hoog kan worden. De wortels overwinteren in de bodem, de plant groeit en bloeit in de zomer en de takken en bladere sterven in de herfst.Aan het begin van de herfst is de geelgroene kleur van de plant nog goed te zien.Pyamawantsen met roodzwarte strepen zijn dol op de kleine gele bloemetjes van de Pastinaak. Ook op de bloemen van andere Schermbloemigen, overigens.