Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.22 december 2014

Gewone Steenbreekvaren


Een typisch Perigordijnse omgevibng voor dit kleine varentje. De Gewone Steenbreekvaren (Asplenium trichomanes subsp. quadrivalens) heeft domicilie gekozen op een half ingestorte muur van een voormalige boerderij in het bos, verlaten tijdens de uittocht van het platteland in de vorige eeuw.Hangende bladeren verschijnen tussen de stenen.Hier groeit de gewone Steenbtreekvaren op een oude boomstronk bedekt met mos en klimop. De regen laat de kleine blaadjes nog meer glanzen.