Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.9 september 2014

Wilde marjolein


Wilde marjolein (Origanum vulgare) ruikt erg lekker. Inderdaad, hij is te gebruiken in de keuken, net zoals zijn gekweekte neefje.


Net zoals munt, basilicum en tal van andere geurende en eetbare planten bohoort de Wilde marjolein tot de Lipbloemen-familie (Lamiaceae). Alle lipbloemen hebben tegenoverstaande bladeren, een vierkante stengel en tweezijdig symmetrische bloemen.


Wilde marjolein is erg algemeen. Op sommige plaatsen vormen de trossen vuilroze bloemen grote groepen, zoals hier aan de rand van een pad.