Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.7 augustus 2014

"Sikkelwolfsmelk"


Nog een plant van graanakkers.


In akkers op droge kalkrijke grond is deze kleine "Sikkelwolfsmelk" (Euphorbia falcata, geen Nederlandse naam) te vinden. Zoals alle wolfsmelken heeft hij wit kleverig melksap dat zichtbaar wordt bij het breken van een stengel of blad. Met het verdwijnen van landbouw zonder onkruidbestrijding en kunstmest is hij zeldzaam geworden in de streek, maar soms groeien ergens nog een paar exemplaren van Sikkelwolfsmelk.


 De bloemen van wolfsmelk zijn klein en groen of gelig, in dit geval goed verstopt tussen hartvormige schutbladeren.