Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.27 juli 2014

Straalscherm


Zomer, vroeg in de ochtend, lichte mist.Vroeger werd er op dit veld tabak verbouwd, maar het is al sinds lang verlaten. Enige houtige planten, waaronder Jeneverbes (Juniperus communis) hebben tijd gehad om te groeien. Tussen de jeneverbessen hebben tal van planten een plek gevonden en ze bloeien overvloedig. Hier is buitengewone bloei te vinden in paars, geel en wit; respectievelijk Echte gamander (Teucrium chamaedrys), Tripmadam (Sedum rupestre) en Straalscherm (Orlaya grandiflora).
Voor het Straalscherm is 2014 een goed jaar. Nu is de bloei nagenoeg voorbij en overal waar de bloemen waren zijn nu de kleine vruchtjes met weerhaakjes te vinden.


Hier en daar is nog een enkele bloem te vinden.