Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.20 april 2013

Gele anemoon


Nòg een anemoon. Behalve wat betreft de kleur lijkt hij erg op de Bosanemoon, maar dan wat groter, en hij bloeit ook wat later. De Gele anemoon (Anemone ranunculoides) houdt van niet te droge bossen.


Het is niet gemakkelijk er eentje te vinden want het is een zeldzame plant in deze streek. Hier een exemplaar aan de oever van een beek, op de achtergrond spiegelt het blauw van de lucht in het water. De steunbladen zijn goed te zien.