Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.20 april 2013

Bosanemoon


Vanaf begin april bedekken witte bloempjes de bodem in het bos. De Bosanemoon (Anemone nemorosa) bloeit massaal. Het is een plant die het liefst groeit op lichtzure grond in loofbos.


Hier zoeken kleine insecten naar voedsel onder de talrijke gele meeldraden.Bij de Anemonen draagt elke stengel een bloem, met lager aan de steel een krans van steunbladen. De vorm van de bladeren en bloemen doet enigszins denken aan een Boterbloem. Ja, dat is de zelfde familie van Ranonkels.