Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.27 september 2012

Gele ogentroost


Deze plant van een halve meter hoog, met dunne stijve takken, bloeit uitbundig in september.


De Gele ogentroost (Odontites verna) heeft chlorofyl en kan dus met fotosynthese voor een groot deel in zijn eigen behoeften voorzien. Maar hij is ook een beetje parasiet: met kleine grijpvoetjes hecht hij zich ondergronds aan de wortels van naburige planten, vooral grassen, om bij hen mineralen en water te halen. Het schijnt dat ook sommige wijngaarden erge last kunnen hebben van de aanwezigheid van Gele ogentroost.