Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.2 maart 2020

Bergganzerik


Witte hartvormige bloemblaadjes vallen tussen de bladeren van vorig jaar. De bloemen van de Bergganzerik (Potentilla montana) duren niet lang, vooral niet als het waait.

In april zijn de witte bloemjes en zilverig behaarde bladeren te vinden in wegbermen en bosranden op zandige grond. En het is een laaglandplant, niettegenstaande zijn naam.
Maar soms bloeit hij al in maart.

Zijn bloei is minder onopvallend dan die van de Aardbeiganzerik.