Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.24 december 2019

VederesdoornDe zondvloedachtige regen van de laatste weken heeft het waterpeil van de Dordogne fors doen stijgen. Nu staan de bomen aan de oever met hun voeten in het water.


Geen probleem voor de Vederesdoorn (Acer negundo) links op de foto, die is daar op gebouwd. Hij is een ongewone Esdoorn, afkomstig uit Noordamerika en nu goed en wel geinstalleerd langs de grote rivieren hier, waar hij dichte bossen kan vormen.

In de herfst worden de bladeren geel. Ze zijn samengesteld in plaats van handvormig ingesneden zoals bij de meeste andere Esdoorns.