Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.24 mei 2014

Nachtsilene


Tussen het gras aan een bosrand groeien deze elegante bloemen. De Nachtsilene (Silene nutans) heeft kleine hangende bloemen. Hier zijn ze rose.

Meestal zijn de bloemen wit, maar ook rose of wijnrode komen voor, zoals hieronder. Een mengsel van zachte kleuren op dunne stelen.Overdag zien de bloemen er wat verlept uit. De nachtsilene bloeit 's nachts, en overdag krullen de bloemblaadjes zich naar achteren.Het is ochtend, de zon is op, wij gaan slapen. Welterusten!