Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.26 juli 2012

Geel stalkruid


Een plukje van twee decimeter hoog op de droge grond tussen de jeneverbessen. Niet moeilijk eraan voorbij te gaan. Maar wie goed kijkt ziet dat het Geel stalkruid (Ononis natrix) mooie bloemen heeft.


Als de vlinderbloemen zich openen hebben ze fijne rode streepjes op een gele achtergrond. Het grijze dons op de foto zijn de klierharen die de bladeren bedekken. Bij het aanraken kleeft de plant een beetje aan de handen. En hij laat daar ook een geur achter, niet echt aangenaam. Misschien dat dat de konijnen ervan weerhoudt het Gestreepte stalkruid te eten!De Stalkruiden zijn vaste planten met lange taaie wortels, en boeren houden er niet van ze op hun land aan te treffen.