Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.10 juni 2012

Hondskruid


Kleur...


Temidden van gele, roodgestreepte Paardehoefklaver (Hippocrepis comosa) staat het Hondskruid (Anacamptis pyramidalis) in volle bloei. Deze orchidee begint te bloeien in mei, en in de weken daarna rekken de bolvormige bloeiwijzen zich uit tot dieproze aren, die te zien zijn op grazige plaatsen en in wegbermen.
De nectar onderin de lange spoor is alleen te bereiken door vlinders, maar ook andere insecten bezoeken de bloem voor een maaltijd van stuifmeel.