Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.2 april 2012

Kogelbloem


Op een zonnige plek verschijnen blauwe bolletjes in de schrale vegetatie. De Kogelbloem (Globularia bisnagarica) bloeit van eind maart to eind mei, en soms ook weer later in het seizoen.
De lepelvormige blaadjes zijn het hele jaar te vinden.


Dit plantje is kenmerkend voor droge kalkgraslanden, een milieu met veel bloemen in het voorjaar. Waar de Kogelbloem groeit zijn vaak wilde orchideeën te vinden.