Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.22 februari 2012

Grote ereprijs


Min zeven, vanmorgen. Maar de Grote ereprijs (Veronica persica) is in volle bloei. De tere blauwe bloempjes trekken zich niets aan van een paar ijskristallen voordat de middagzon ze opwarmt. Ze bloeien in moestuinen, akkers, in wegbermen, bijna overal.


Deze foto is genomen in een ander jaar, in een milde februarimaand. De fijne lijntjes op de kroonbladen zijn hier goed te zien.