Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.26 november 2011

Elsbes


De Elsbes (Sorbus torminalis) is een klein onopvallend boompje dat zich meestal verstopt tussen de eiken en haagbeuken. Vaak groeit hij in zoveel schaduw van de andere loofbomen dat hij niet eens bloemen en vruchten maakt. Hij kan het echter wel even zonder de bruine bessen stellen: vanuit de wortels schieten nieuwe uitlopers op.


Maar nu is duidelijk dat het geen zeldzame boomsoort is: de diep goudoranje herfstbladeren vallen op!