Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.7 juni 2011

Blauwe sla


Een zweefvlieg vindt te eten in deze tere blauwe bloem.


De Blauwe sla (Lactuca perennis) houdt van warmte en is daarop alleen te vinden op droge zonnige hellingen en akkers. De bloemen openen zich als de zon schijnt.


De bladrozetten lijken op die van de gewone Paardebloem, maar de blaadjes zijn wat dieper ingesneden. Net zoals deze en ook zoals andere slasoorten, die uit de moestuin inbegrepen, heeft de plant wit melksap.

De schaduw van een ander insect.