Welkom bij Plantenwandeling !

De flora van de Périgord in het zuid-westen van Frankrijk is rijk en gevarieerd net zoals zijn landschappen. Dat nodigt uit tot allerlei plantaardige ontmoetingen, zoals u kunt zien in dit blog. U vindt hier de portretten van een honderdtal wilde planten die hier groeien. Met de seizoenen mee worden nieuwe soorten toegevoegd.

Corine, botanicus en fotograaf, organiseert voor u wandelingen en andere activiteiten in de natuur rondom flora en vegetatie van de Périgord. Wilt u meer weten? Kijk op www.baladebotanique.fr.

Veel plezier !


N.B.
Met ingang van juni 2020 stopt de nederlandstalige versie van dit blog. De franstalige en engelstalige versies gaan gewoon verder. U kunt ze HIER en HIER vinden.8 maart 2010

Zwarte Els

De Zwarte Els (Alnus glutinosa) groeit alleen op vochtige grond. In beekdalen geeft vaak een lint van Zwarte Elzen aan waar de beek loopt.

In de winter, als de bosarbeiders weer weg zijn, liggen er nog stapels stammen. Die van de Zwarte Els zijn herkenbaar aan hun diep oranje kleur.

De bomen bloeien nu nog niet. De vrouwelijke katjes van vorig jaar zitten nog steeds aan de takken. Ze zien eruit als kleine zwarte denneappeltjes. De nieuwe mannelijke katjes beginnen al langer te worden in voorbereiding op de bloei.